ΕΙΡΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

    Γεννήθηκε στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.

    Έχει σπουδάσει κλασσικό και σύγχρονο χορό.

    Από το 1998 ταξιδεύει στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, όπου και συνεργάζεται με σημαντικούς καθηγητές και χορογράφους στο Tango Argentino.

    Ιδρυτικό μέλος της Academia del Tango της Αθήνας, με τιμητικές διακρίσεις από την Academia Nacional del Tango του Buenos Aires και των Πρεσβειών της Ουρουγουάης και της Αργεντινής στην Ελλάδα.

    Ήταν από τους πρώτους δασκάλους του Tango Argentino στη χώρα μας.

    Έχει διδάξει και έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αργεντινή, Σερβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία κ.α.).

    Στο ενεργητικό της προστίθενται διαλέξεις για την "Κοινωνική Ιστορία του Tango" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, αφιερώματα για την ποίηση και τη λογοτεχνία της Αργεντινής, μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ για την Αργεντινή, ραδιοφωνικές εκπομπές, χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις κ.α.

    Θεωρεί ότι το Tango εκτός από κοινωνικός χορός, μπορεί να αποτελέσει ολοκληρωμένη μορφή τέχνης και στα έργα της χρησιμοποιεί συχνά στοιχεία από άλλους χορούς, μουσικές φόρμες και παραδόσεις.

    Προσπαθεί να αναδείξει μία σημαντική πτυχή του tango, όχι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό, η οποία διαφοροποιείται από τα συνήθη εμπορικά κλισέ του. To Tango ως μουσική και ως χορός δεν περιγράφει μόνο ερωτικά πάθη αλλά την ίδια τη ζωή, μέσα από την έκφραση πολλών διαφορετικών συναισθημάτων και σκέψεων.

    Από το 2006 – 2015 ίδρυσαν και λειτούργησαν μαζί με το Βασίλη Ντούκα τη Σχολή Χορού Patras Tango Academia, στην Πάτρα όπου παρουσίασαν χοροθέατρα με τη συμμετοχή μεγάλων ορχηστρών Tango από το Εξωτερικό και εγκαινίασαν τη συνεργασία σε επίπεδο διδασκαλίας με τον καθηγητή της σχολής Καλών Τεχνών UNA του Πανεπιστημίου του Buenos Aires, Leonardo Cuello.

    Από το 2016 διαμένει, διδάσκει και χορογραφεί στον Πειραιά όπου και ίδρυσε το "Peiraias Tango".

    Ιούνιος 2018 - "Blind Date" Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Χορογραφία - διδασκαλία Tango.


Ειρήνη Φιλίππου          

επιστροφή